Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kiszonej botwinki z ziemniakami i jajkiem, jak u babci....
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 855
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 149
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 530
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 208
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 176
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 855
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 149
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 530
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 208
Samo dobro. Dla mnie najlepsze.
Odsłon: 176
Składniki
Cebulę i czosnek posiekać, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzać masło, wrzucić warzywa, ziele angielskie i liście laurowe, smażyć przez 5-6 minut.
Do garnka wlać bulion, gotować pod przykryciem przez około 10 minut. Następnie dodać kiszoną botwinkę i gotować kolejne 10 minut.
W międzyczasie ziemniaki obrać i pokroić w grubą kostkę, ugotować w osolonej wodzie. Boczek pokroić w plasterki, podsmażyć na patelni na chrupiąco.
Ugotowaną zupę zdjąć z ognia. Do śmietany wlać chochlę wywaru, wymieszać, przelać do garnka. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, i ewentualnie odrobiną cukru.
Do talerzy wlać zupę, nałożyć porcje ziemniaków, okrasić skwarkami z boczku. Podawać z gotowanym jajkiem.