Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki barszczyk na młodych warzywach smakuje wybornie. Wszystko na bazie młodych warzyw.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2467
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3112
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2771
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2467
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3112
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2771
Składniki
Warzywa oczyściłem, obrałem. Marchewkę, pietruszkę, seler pokroiłem na kawałki. Ziemniaki w grubą kostkę. Por ( biała część z częścią zielonej ) na kilka kawałków. Buraczki w kostkę, łodyżki też. Fasolkę szparagową pociąłem na kawałki w ukos. Kość zalałem 1,5 l wody, zagotowałem, dodałem marchewkę, pietruszkę, seler. Wrzuciłem świeży listek laurowy, kilka ziaren czarnego pieprzu, doprawiłem solą. Jak warzywa zmiękły, dodałem ziemniaki i buraczki. Kapustę pokroiłem w dość szerokie paski. Pomidory sparzyłem, obrałem, pokroiłem. Dodałem do zupy wraz z koncentratem pomidorowym i porem. Gotowałem do miękkości wszystkich składników warzywnych. Doprawiłem solą i pieprzem. Zupę podałem z kwaśna śmietaną i dużą ilością posiekanego koperku.