Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki barszczyk na młodych warzywach smakuje wybornie. Wszystko na bazie młodych warzyw.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 991
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 61
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1126
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 178
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 991
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 61
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1126
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 178
Składniki
Warzywa oczyściłem, obrałem. Marchewkę, pietruszkę, seler pokroiłem na kawałki. Ziemniaki w grubą kostkę. Por ( biała część z częścią zielonej ) na kilka kawałków. Buraczki w kostkę, łodyżki też. Fasolkę szparagową pociąłem na kawałki w ukos. Kość zalałem 1,5 l wody, zagotowałem, dodałem marchewkę, pietruszkę, seler. Wrzuciłem świeży listek laurowy, kilka ziaren czarnego pieprzu, doprawiłem solą. Jak warzywa zmiękły, dodałem ziemniaki i buraczki. Kapustę pokroiłem w dość szerokie paski. Pomidory sparzyłem, obrałem, pokroiłem. Dodałem do zupy wraz z koncentratem pomidorowym i porem. Gotowałem do miękkości wszystkich składników warzywnych. Doprawiłem solą i pieprzem. Zupę podałem z kwaśna śmietaną i dużą ilością posiekanego koperku.