Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny barszcz czerwony idealny na Wigilię do uszek lub pierogów. Jeśli nie chcemy wyrzucać warzyw z gotowania, możemy przyrządzić z nich sałatkę lub zupę buraczaną.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1038
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1038
Składniki
Grzyby zalewamy niewielką ilością wrzątku, moczymy ok. 30 min.
Do garnka wkładamy laskę cynamonu, zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy 5 min. Cynamon wyjmujemy.
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części. Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Wyjmujemy z nich gniazda nasienne. Czosnek kroimy w drobną kostkę.
Warzywa, jabłka, czosnek, ziele angielskie, liście laurowe wkładamy do wody, w której gotował się cynamon, dopełniamy wodą do 1,5 litra. Dodajemy grzyby wraz z wodą, w której się moczyły oraz majeranek. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 1 godzinę. Przed końcem gotowania doprawiamy cukrem (jeśli barszcz jest zbyt mało słodki) i pieprzem.
Barszcz studzimy i przecedzamy przez sito. Zakwaszamy sokiem z cytryny.