Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz, który proponuję został przygotowany na bazie buraków pieczonych, przez co smak jest jeszcze lepszy!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1697
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119601
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1697
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119601
Składniki
Buraki umyć i każdego z osobna owinąć w folię aluminiową. Cebulę i czosnek obrać i również owinąć w folię aluminiową. Jarzyny wsadzić do nagrzanego do temp. 180 stopni piekarnika i piec do miękkości ok. 45-60 min.(wcześniej wyciągnąć czosnek i cebulę).
Ze skrzydełka, ziela angielskiego, liścia laurowego i kolorowego pieprzu przygotować wywar. Potem całość wyciągnąć z garnka. Dodać pokrojone w plastry ziemniaki, marchewkę i seler, gotować ok. 15 min. Upieczone jarzyny odpakować z folii, by odparowały.Następnie pokroić w plastry i wrzucić do blendera. Dodajemy tam także ugotowane jarzyny i przyprawy, dokładnie miksujemy. Przelać do wywaru i zagotować. Doprawić do smaku. Na dno miseczek/pucharków dajemy pokrojony w kostkę ser feta. Ser zalewamy gorącym barszczem, możemy zrobić kleksy ze śmietany. Smacznego!