Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To barszcz, jaki robiła moja mama. Zabielany śmietanką i podany z ziemniakami.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5926
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18709
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5926
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18709
Składniki
Ugotuj bulion - obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa zalej zimną wodą i zagotuj. Gotuj na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Ok. pół godziny przed końcem gotowania dodaj przyprawy.
Do gotowego bulionu dodaj starte na dużych oczkach upieczone buraki i jabłko. Gotuj jeszcze, aż wywar nabierze ładnego koloru - ok. pół godziny Przecedź wywar.
Do przecedzonego wywaru wlej zakwas i doprowadź do wrzenia, ale nie gotuj. Dopraw zahartowaną śmietaną. (Do śmietany wlej kilka łyżek gorącej zupy, wymieszaj i dopiero wtedy wlej do garnka). Dopraw do smaku i podawaj z oddzielnie ugotowanymi ziemniakami. Możesz posypać koperkiem.