Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pietruszki. Jest pycha!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67968
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1950
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67968
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1950
Składniki
Buraki obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę oraz pietruszkę obrać i pokroić w talarki.
Warzywa zalać gorącym bulionem i zagotować. Dodać kilka liści laurowych, ziarenek pieprzu i ziela angielskiego. Gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie.
Śmietanę połączyć z mąką i zahartować ją gorącą zupą, wymieszać dokładnie. Tak przygotowaną śmietanę dodać do zupy, którą doprawić do smaku solą, pieprzem i octem. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Zabielony barszcz doskonale smakuje z ugotowanymi ziemniakami.