Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pietruszki. Jest pycha!
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99244
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1260
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13859
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99244
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1260
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13859
Składniki
Buraki obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę oraz pietruszkę obrać i pokroić w talarki.
Warzywa zalać gorącym bulionem i zagotować. Dodać kilka liści laurowych, ziarenek pieprzu i ziela angielskiego. Gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie.
Śmietanę połączyć z mąką i zahartować ją gorącą zupą, wymieszać dokładnie. Tak przygotowaną śmietanę dodać do zupy, którą doprawić do smaku solą, pieprzem i octem. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Zabielony barszcz doskonale smakuje z ugotowanymi ziemniakami.