Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pietruszki. Jest pycha!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Buraki obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę oraz pietruszkę obrać i pokroić w talarki.
Warzywa zalać gorącym bulionem i zagotować. Dodać kilka liści laurowych, ziarenek pieprzu i ziela angielskiego. Gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie.
Śmietanę połączyć z mąką i zahartować ją gorącą zupą, wymieszać dokładnie. Tak przygotowaną śmietanę dodać do zupy, którą doprawić do smaku solą, pieprzem i octem. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Zabielony barszcz doskonale smakuje z ugotowanymi ziemniakami.