Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjnie...
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22580
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14901
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4685
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44577
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 630
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 654
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22580
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14901
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4685
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44577
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 630
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 654
Składniki
Obrane buraki drobno kroimy, wkładamy do kamiennego/kamionkowego naczynia i zalewamy solanką tak , aby było je ok 3 cm ponad poziom buraków, dodajemy resztę składników i przykrywamy np. talerzykiem. Odkładamy w ciepłe miejsce.
Po 2 dniach kiszenia zbieramy pianę z wierzchu barszczu , przykrywamy i pozostawiamy kolejne 3 dni.
Po upływie w sumie 5 dni zbieramy z wierzchu kiszonki nalot, całość przecedzamy przez gazę , przechowujemy np. w zamkniętych słojach w lodówce aż najdzie właściwy czas i chęć by zrobić tradycyjną zupę - barszcz.
Smacznego