Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjnie...
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 74
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 176
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 91
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 128
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 65
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 74
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 176
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 91
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 128
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 65
Składniki
Obrane buraki drobno kroimy, wkładamy do kamiennego/kamionkowego naczynia i zalewamy solanką tak , aby było je ok 3 cm ponad poziom buraków, dodajemy resztę składników i przykrywamy np. talerzykiem. Odkładamy w ciepłe miejsce.
Po 2 dniach kiszenia zbieramy pianę z wierzchu barszczu , przykrywamy i pozostawiamy kolejne 3 dni.
Po upływie w sumie 5 dni zbieramy z wierzchu kiszonki nalot, całość przecedzamy przez gazę , przechowujemy np. w zamkniętych słojach w lodówce aż najdzie właściwy czas i chęć by zrobić tradycyjną zupę - barszcz.
Smacznego