Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjnie...
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 115
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3707
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 157
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 115
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3707
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 157
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Obrane buraki drobno kroimy, wkładamy do kamiennego/kamionkowego naczynia i zalewamy solanką tak , aby było je ok 3 cm ponad poziom buraków, dodajemy resztę składników i przykrywamy np. talerzykiem. Odkładamy w ciepłe miejsce.
Po 2 dniach kiszenia zbieramy pianę z wierzchu barszczu , przykrywamy i pozostawiamy kolejne 3 dni.
Po upływie w sumie 5 dni zbieramy z wierzchu kiszonki nalot, całość przecedzamy przez gazę , przechowujemy np. w zamkniętych słojach w lodówce aż najdzie właściwy czas i chęć by zrobić tradycyjną zupę - barszcz.
Smacznego