Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjnie...
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 783
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8116
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13005
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 346
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 120
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2220
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 783
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8116
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13005
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 346
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 120
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2220
Składniki
Obrane buraki drobno kroimy, wkładamy do kamiennego/kamionkowego naczynia i zalewamy solanką tak , aby było je ok 3 cm ponad poziom buraków, dodajemy resztę składników i przykrywamy np. talerzykiem. Odkładamy w ciepłe miejsce.
Po 2 dniach kiszenia zbieramy pianę z wierzchu barszczu , przykrywamy i pozostawiamy kolejne 3 dni.
Po upływie w sumie 5 dni zbieramy z wierzchu kiszonki nalot, całość przecedzamy przez gazę , przechowujemy np. w zamkniętych słojach w lodówce aż najdzie właściwy czas i chęć by zrobić tradycyjną zupę - barszcz.
Smacznego