Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chłodzący barszczyk na upalne dni.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2869
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2869
Składniki
Wykonanie: Buraczki obrać, pokroić i zalać zimną wodą, dodać pokrojoną włoszczyznę, przypieczoną na suchej patelni cebulę i przyprawy. Następnie barszcz zagotować, dodać sok z cytryny i powoli na małym ogniu gotować przez pół godziny. Gotowy barszczyk przecedzić, w razie potrzeby doprawić do smaku i przenieść w chłodne miejsce. Po ostudzeniu przelać do wazy, posypać posiekanym koperkiem. Podawać z ugotowanymi jajkami, możemy tuż przed podaniem zaciągnąć kwaśną śmietaną.