Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chłodzący barszczyk na upalne dni.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3899
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19827
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2967
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4117
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3899
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19827
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2967
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4117
Składniki
Wykonanie: Buraczki obrać, pokroić i zalać zimną wodą, dodać pokrojoną włoszczyznę, przypieczoną na suchej patelni cebulę i przyprawy. Następnie barszcz zagotować, dodać sok z cytryny i powoli na małym ogniu gotować przez pół godziny. Gotowy barszczyk przecedzić, w razie potrzeby doprawić do smaku i przenieść w chłodne miejsce. Po ostudzeniu przelać do wazy, posypać posiekanym koperkiem. Podawać z ugotowanymi jajkami, możemy tuż przed podaniem zaciągnąć kwaśną śmietaną.