Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chłodzący barszczyk na upalne dni.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1539
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 113
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18359
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 582
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1019
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1539
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 113
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18359
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 582
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1019
Składniki
Wykonanie: Buraczki obrać, pokroić i zalać zimną wodą, dodać pokrojoną włoszczyznę, przypieczoną na suchej patelni cebulę i przyprawy. Następnie barszcz zagotować, dodać sok z cytryny i powoli na małym ogniu gotować przez pół godziny. Gotowy barszczyk przecedzić, w razie potrzeby doprawić do smaku i przenieść w chłodne miejsce. Po ostudzeniu przelać do wazy, posypać posiekanym koperkiem. Podawać z ugotowanymi jajkami, możemy tuż przed podaniem zaciągnąć kwaśną śmietaną.