Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5391
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1746
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5287
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1795
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5391
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1746
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5287
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1795
Składniki
W garnku rozgrzałem masło ,wrzuciłem pokrojony w paski boczek ,podsmażyłem. Cebulę posiekałem i dodałem do boczku ,lekko zrumieniłem ,dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w plasterki marchew. Smażyłem kilka minut ,ciągle mieszając. Następnie zalałem bulionem ,włożyłem pętka białej kiełbasy ,liść laurowy ,ziele angielskie ,gotowałem pod przykryciem na małym ogniu ok. 30 min. Kiełbasę wyjąłem i pokroiłem w plasterki. Do zupy dodałem słoiczek szczawiu ,1/2 butelki barszczu białego i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotowałem 10 min. Na koniec dodałem ,pokrojoną kiełbasę ,zabieliłem śmietaną ,doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Podałem z posiekanym koperkiem i połówkami jajek.