Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 132
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104479
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 132
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104479
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9019
Składniki
W garnku rozgrzałem masło ,wrzuciłem pokrojony w paski boczek ,podsmażyłem. Cebulę posiekałem i dodałem do boczku ,lekko zrumieniłem ,dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w plasterki marchew. Smażyłem kilka minut ,ciągle mieszając. Następnie zalałem bulionem ,włożyłem pętka białej kiełbasy ,liść laurowy ,ziele angielskie ,gotowałem pod przykryciem na małym ogniu ok. 30 min. Kiełbasę wyjąłem i pokroiłem w plasterki. Do zupy dodałem słoiczek szczawiu ,1/2 butelki barszczu białego i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotowałem 10 min. Na koniec dodałem ,pokrojoną kiełbasę ,zabieliłem śmietaną ,doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Podałem z posiekanym koperkiem i połówkami jajek.