Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 153
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 171
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 225
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 153
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 171
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 225
Składniki
W garnku rozgrzałem masło ,wrzuciłem pokrojony w paski boczek ,podsmażyłem. Cebulę posiekałem i dodałem do boczku ,lekko zrumieniłem ,dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w plasterki marchew. Smażyłem kilka minut ,ciągle mieszając. Następnie zalałem bulionem ,włożyłem pętka białej kiełbasy ,liść laurowy ,ziele angielskie ,gotowałem pod przykryciem na małym ogniu ok. 30 min. Kiełbasę wyjąłem i pokroiłem w plasterki. Do zupy dodałem słoiczek szczawiu ,1/2 butelki barszczu białego i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotowałem 10 min. Na koniec dodałem ,pokrojoną kiełbasę ,zabieliłem śmietaną ,doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Podałem z posiekanym koperkiem i połówkami jajek.