Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem barszczyk z łuskanym grochem
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 104
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 140
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 101
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 128
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 104
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 140
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 101
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 128
Składniki
Wykonanie: Groch namoczyć na noc i następnego dnia ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Z włoszczyzny lub z kostek warzywnych ugotować wywar. Buraczki umyć, zalać wrzątkiem, ugotować do miękkości, obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach. Buraczki zalać wywarem, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z mąką z odrobiną gorącego wywaru, po czym dokładnie wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą, cukrem, chrzanem i zagotować. Groch rozłożyć na talerze i zalać barszczem.