Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem barszczyk z łuskanym grochem
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3037
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3037
Składniki
Wykonanie: Groch namoczyć na noc i następnego dnia ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Z włoszczyzny lub z kostek warzywnych ugotować wywar. Buraczki umyć, zalać wrzątkiem, ugotować do miękkości, obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach. Buraczki zalać wywarem, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z mąką z odrobiną gorącego wywaru, po czym dokładnie wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą, cukrem, chrzanem i zagotować. Groch rozłożyć na talerze i zalać barszczem.