Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem barszczyk z łuskanym grochem
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1273
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1725
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 574
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 332
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1273
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1725
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 574
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 332
Składniki
Wykonanie: Groch namoczyć na noc i następnego dnia ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Z włoszczyzny lub z kostek warzywnych ugotować wywar. Buraczki umyć, zalać wrzątkiem, ugotować do miękkości, obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach. Buraczki zalać wywarem, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z mąką z odrobiną gorącego wywaru, po czym dokładnie wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą, cukrem, chrzanem i zagotować. Groch rozłożyć na talerze i zalać barszczem.