Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na buraczki więc czas na barszczyki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 407
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2775
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14482
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 407
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2775
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14482
Składniki
Wykonanie: Jajka ugotować na twardo i odstawić. Żurawinę zalać 1 ½ litrem wody i gotować przez 10 minut, następnie dodać poszatkowaną kapustę, cebulę i gotować jeszcze 20 minut, po czym dodać poszatkowane buraczki z sokiem. Doprawić solą i miodem do smaku. Rozlać na talerze, położyć po jednej łyżce śmietany i po jednym jajku. Podawać na ciepło lub zimno.