Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis od P. Roberta Makłowicza, oczywiście z moimi drobnymi zmianami
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
1. ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać bulionem, dodać liść laurowy, gotować, 2. boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, razem smażyć na rumiano, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do momentu aż cebula się zrumieni, jeśli tłuszczu jest zbyt dużo, odlać nadmiar, dodać do wędliny paprykę słodką, chwilkę jeszcze trzymać na ogniu, uważając, bo papryka łatwo się przypala, wrzucić wszystko do ziemniaków, gotować do miękkości, 3. jak już będą miękkie wlać 4-5 łyżek barszczu, dodać majeranek, tymianek i pieprz, w razie konieczności dosolić, smacznego