Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis od P. Roberta Makłowicza, oczywiście z moimi drobnymi zmianami
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
1. ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać bulionem, dodać liść laurowy, gotować, 2. boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, razem smażyć na rumiano, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do momentu aż cebula się zrumieni, jeśli tłuszczu jest zbyt dużo, odlać nadmiar, dodać do wędliny paprykę słodką, chwilkę jeszcze trzymać na ogniu, uważając, bo papryka łatwo się przypala, wrzucić wszystko do ziemniaków, gotować do miękkości, 3. jak już będą miękkie wlać 4-5 łyżek barszczu, dodać majeranek, tymianek i pieprz, w razie konieczności dosolić, smacznego