Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 444 Ocena: 6298
Dodano: 28.03.2017
Odsłon: 3101
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
1. ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać bulionem, dodać liść laurowy, gotować,
2. boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, razem smażyć na rumiano, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do momentu aż cebula się zrumieni, jeśli tłuszczu jest zbyt dużo, odlać nadmiar, dodać do wędliny paprykę słodką, chwilkę jeszcze trzymać na ogniu, uważając, bo papryka łatwo się przypala, wrzucić wszystko do ziemniaków, gotować do miękkości,
3. jak już będą miękkie wlać 4-5 łyżek barszczu, dodać majeranek, tymianek i pieprz, w razie konieczności dosolić,
smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)