Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, klasyczna zupa z kuchni niemieckiej. Bardzo polecam.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65083
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 452
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5790
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 556
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65083
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 452
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5790
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 556
Składniki
Ziemniaki obrałem, pokroiłem na kawałki. Oczyściłem i pokroiłem włoszczyznę. Cebule posiekałem. Boczek pokroiłem na kawałeczki. Rozgrzałem w garnku olej, zeszkliłem cebulę i 2/3 boczku. Dodałem ziemniaki i włoszczyznę, przesmażyłem przez chwilę. Wlałem bulion, dodałem 2 gałązki majeranku. Zagotowałem, zmniejszyłem ogień, gotowałem bez przykrywki około 15 minut. Resztę boczku wysmażyłem na chrupko na suchej patelni. Wyjąłem z zupy gałązki majeranku, całość zmiksowałem, dodałem śmietanę. Zagotowałem jeszcze raz, doprawiłem, posypałem listkami majeranku i skwarkami z boczku.