Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna ,zupka o kwaskowym smaku można podawać z ziemniakami lub grubym makaronem
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1365
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1365
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Do garnka wlewamy 2,5 litra wody .wkładamy porcję rosołową i gotujemy wywar. Gdy wywar będzie gotowy to go przecedzić ,zagęścić 2 łyżkami mąki w 2 szklankach wody , dodać sok z cytryny i 1 łyżeczkę cukru wsypać majeranek i opieprzyć .Odstawić z ognia wlać kubek lub pół kubka słodkiej śmietany według uznania .Ugotowane jajka pokroić w połówki i wrzucić do zupy .Doprawić do smaku Podawać z ziemniakami lub makaronem