Do góry

Zupy Przepis na:

Biały barszcz

Biały barszcz

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 4013

Dodano:

Odsłon: 4454

Smaczna ,zupka o kwaskowym smaku można podawać z ziemniakami lub grubym makaronem

Składniki

  • Kość wieprzowa lub porcja rosołowa do nagotowania ,śmietana
  • śmietana
  • mąka do zagęszczenia
  • majeranek
  • pieprz
  • aurowe liście
  • sól
  • angielskie ziele
  • ząbek czosnku
  • marchew
  • pietruszka
  • seler
  • 2-3łyżki soku z cytryny
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy 2,5 litra wody .wkładamy porcję rosołową i gotujemy wywar.

    Gdy wywar będzie gotowy to go przecedzić ,zagęścić 2 łyżkami mąki w 2 szklankach wody , dodać
    sok z cytryny i 1 łyżeczkę cukru wsypać majeranek i opieprzyć
    .Odstawić z ognia wlać kubek lub pół kubka słodkiej śmietany według uznania .Ugotowane jajka pokroić w połówki i wrzucić do zupy .Doprawić do smaku
    Podawać z ziemniakami lub makaronem





Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń