Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna ,zupka o kwaskowym smaku można podawać z ziemniakami lub grubym makaronem
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 776
Dziś do pracy.
Odsłon: 244
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1637
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 167
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 776
Dziś do pracy.
Odsłon: 244
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1637
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 167
Składniki
Do garnka wlewamy 2,5 litra wody .wkładamy porcję rosołową i gotujemy wywar. Gdy wywar będzie gotowy to go przecedzić ,zagęścić 2 łyżkami mąki w 2 szklankach wody , dodać sok z cytryny i 1 łyżeczkę cukru wsypać majeranek i opieprzyć .Odstawić z ognia wlać kubek lub pół kubka słodkiej śmietany według uznania .Ugotowane jajka pokroić w połówki i wrzucić do zupy .Doprawić do smaku Podawać z ziemniakami lub makaronem