Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie jadł takiej zupy niech żałuje, idealna na dni upalnego lata. Zupa jest przygotowana na kwasie z ogórków kiszonych.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę w garnku na rozgrzanym oleju. Boczek kroję w kostkę, dodaję do cebuli. 2. Marchew, selera, pietruszkę obieram, ścieram na tarce. Warzywa dodaję do cebuli
3. Kiełbasę kroję drobno, przekładam do garnka, chwilę smażę i podlewam wodą. 4. Następnie dodaję obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję ziele angielski i gotuję 20 minut. 5. Po tym czasie wlewam zalewę z ogórków kiszonych i zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną.
6. Zupę podaję z ugotowanym na twardo jajkami. 7. Gotowe. 8. Smacznego.