Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chodzi o zakwas to robię go sam już od kilku lat. I korzystam do barszczu z tego samego zakwasu co do chleba. Ma on specyficzny smak ale jest badzo dobry do tego dania.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22051
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 82
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 366
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 94
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 150
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22051
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 82
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 366
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 94
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 150
Składniki
Obieramy ziemniaki i gotujemy w wodzi z solą do miękkości.
Kiełbasę białą gotujemy w wodzie. Jak jest już ugotowana wyjmujemy, obieramy ze skóry. Kroimy na talarki odstawiamy.
Wlewamy wodę do garnka dodajemy zakwas sól i pieprz do smaku oraz majranek i pokrojoną w małą kostkę cebulę. Gotujem na małym ogniu
Do miski wkładamy ugotowane ziemniak pokrojoną kiełbasę i zalewamy przygotowanym barszczem na zakwasie.
I tak oto mamy super zupę na żytnim zakwasie własnej roboty. Smacznego