Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chodzi o zakwas to robię go sam już od kilku lat. I korzystam do barszczu z tego samego zakwasu co do chleba. Ma on specyficzny smak ale jest badzo dobry do tego dania.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5382
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1731
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5276
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5382
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1731
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5276
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Składniki
Obieramy ziemniaki i gotujemy w wodzi z solą do miękkości.
Kiełbasę białą gotujemy w wodzie. Jak jest już ugotowana wyjmujemy, obieramy ze skóry. Kroimy na talarki odstawiamy.
Wlewamy wodę do garnka dodajemy zakwas sól i pieprz do smaku oraz majranek i pokrojoną w małą kostkę cebulę. Gotujem na małym ogniu
Do miski wkładamy ugotowane ziemniak pokrojoną kiełbasę i zalewamy przygotowanym barszczem na zakwasie.
I tak oto mamy super zupę na żytnim zakwasie własnej roboty. Smacznego