Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chodzi o zakwas to robię go sam już od kilku lat. I korzystam do barszczu z tego samego zakwasu co do chleba. Ma on specyficzny smak ale jest badzo dobry do tego dania.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 199
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 279
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 199
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 279
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Składniki
Obieramy ziemniaki i gotujemy w wodzi z solą do miękkości.
Kiełbasę białą gotujemy w wodzie. Jak jest już ugotowana wyjmujemy, obieramy ze skóry. Kroimy na talarki odstawiamy.
Wlewamy wodę do garnka dodajemy zakwas sól i pieprz do smaku oraz majranek i pokrojoną w małą kostkę cebulę. Gotujem na małym ogniu
Do miski wkładamy ugotowane ziemniak pokrojoną kiełbasę i zalewamy przygotowanym barszczem na zakwasie.
I tak oto mamy super zupę na żytnim zakwasie własnej roboty. Smacznego