Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny biały barszcz na zakwasie oraz wędzonką Zupa, która sprawdzi się jako tradycyjne danie wielkanocne ale i nie tylko
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118025
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8377
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118025
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8377
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Białą kiełbasę gotujemy z zielem angielskim, liściem laurowym oraz solą ok 25 minut, do momentu ugotowania się kiełbasy. Po tym czasie wyjmujemy kiełbasę do przestygnięcie a do wywaru wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa. W między czasie gdy warzywa nam się gotują, kroimy również w kostkę kiełbasę i boczek wędzony oraz cebulę. Najpierw podsmażamy kiełbasę z boczkiem a następnie wrzucamy do tego cebulę. Na koniec doprawiamy majerankiem, dzięki temu mamy lepszy smak i aromat. Całość wrzucamy z patelni do zupy, dodajemy zakwas oraz zabielamy śmietaną. Zupę doprawiamy swoimi ulubionymi przyprawami. Smacznego!!