Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące, pożywne danie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 820
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5750
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9558
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 820
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5750
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9558
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Składniki
W garnku, na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek też drobno pokrojony. Do garnka dodać obrane, umyte, pokrojone w kostkę ziemniaki. Kilka minut dusić i mieszać. Zalać bulionem i zacząć gotować. Z białej kiełbaski zrobić klopsiki. Usuwać osłonki i z małych porcji mięska robić kulki. Ręce powinny być wilgotne, to ułatwia pracę. Mięso się nie klei do rąk. Z jednej kiełbaski robić cztery kule. Kule delikatnie włożyć do garnka z gotującymi się ziemniakami. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Pomieszać od czasu do czasu. Dodać zakwas na biały barszcz. Gotować kilka minut i dodać śmietankę, majeranek, czosnek niedźwiedzi, chrzan, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Na patelni usmażyć pokrojony w słupki boczek. Zupę serwować gorącą. Okraszoną obficie smażonym boczkiem. Smacznego.