Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 88
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 258
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7866
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 88
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 258
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7866
Składniki
Na patelni lekko zrumieniłam cebulę, zdjęłam ją do rondla. Mocno obsmażyłam partiami pokrojoną w paseczki polędwicę, zdjęłam do rondla. Rondel od razu zalałam bulionem i zaczęłam gotować. Na patelni jeszcze przesmażyłam pieczarki pokrojone w czwórki i szóstki, w zależności od wielkości i paprykę pokrojoną w grubą kostkę, dałam je do rondla. Ogórki kiszone pokroiłam w grubszą kostkę i też dodałam. Po około 15 minutach dodałam koncentrat i mąkę rozrobioną w wodzie. Powinno się dodać śmietankę, ale nie używam. Doprawiłam sola i pieprzem. Po wyłączeniu ognia posypałam natka pietruszki.
Smacznego :)