Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona wiosenna zupa. Delikatna w smaku, pyszna.
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 520
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 520
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Składniki
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć warzywa. Zalać rosołem, doprowadzić do wrzenia.
Botwinkę dokładnie umyć, liście posiekać, buraczki pokroić w plasterki. Dodać do wywaru, gotować do miękkości.
Zupę doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, zabielić śmietaną.
Botwinkę podawać z jajkami na twardo, młodymi ziemniaki z koperkiem lub kawałkami białego sera.