Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona wiosenna zupa. Delikatna w smaku, pyszna.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9553
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3138
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6635
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9553
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3138
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6635
Składniki
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć warzywa. Zalać rosołem, doprowadzić do wrzenia.
Botwinkę dokładnie umyć, liście posiekać, buraczki pokroić w plasterki. Dodać do wywaru, gotować do miękkości.
Zupę doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, zabielić śmietaną.
Botwinkę podawać z jajkami na twardo, młodymi ziemniaki z koperkiem lub kawałkami białego sera.