Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona wiosenna zupa. Delikatna w smaku, pyszna.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1642
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38586
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1326
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1642
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38586
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1326
Składniki
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć warzywa. Zalać rosołem, doprowadzić do wrzenia.
Botwinkę dokładnie umyć, liście posiekać, buraczki pokroić w plasterki. Dodać do wywaru, gotować do miękkości.
Zupę doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, zabielić śmietaną.
Botwinkę podawać z jajkami na twardo, młodymi ziemniaki z koperkiem lub kawałkami białego sera.