Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedna z pierwszych zup jaką gotuję w nowym sezonie warzywnym :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5015
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419347
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5015
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419347
Składniki
Marchewki i ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić warzywa i podsmażyć przez parę minut. Botwinkę umyć, buraczki pokroić, liście poszatkować wraz z łodygami. Wrzucić do garnka z marchewką i ziemniakami, chwilę razem podsmażyć.
Wlać bulion warzywny, całość zamieszać, przykryć i gotować około 20 minut do miękkości ziemniaków. Pod koniec gotowania dodać przyprawy, sok z cytryny i posiekany na drobno koperek. Śmietanę i mąkę rozrobić z odrobiną wody, zahartować i dodać do zupy.
Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo (jak kto lubi).