Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedna z pierwszych zup jaką gotuję w nowym sezonie warzywnym :)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1005
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1005
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Składniki
Marchewki i ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić warzywa i podsmażyć przez parę minut. Botwinkę umyć, buraczki pokroić, liście poszatkować wraz z łodygami. Wrzucić do garnka z marchewką i ziemniakami, chwilę razem podsmażyć.
Wlać bulion warzywny, całość zamieszać, przykryć i gotować około 20 minut do miękkości ziemniaków. Pod koniec gotowania dodać przyprawy, sok z cytryny i posiekany na drobno koperek. Śmietanę i mąkę rozrobić z odrobiną wody, zahartować i dodać do zupy.
Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo (jak kto lubi).