Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedna z pierwszych zup jaką gotuję w nowym sezonie warzywnym :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8662
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10287
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4670
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 743
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8662
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10287
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4670
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 743
Składniki
Marchewki i ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić warzywa i podsmażyć przez parę minut. Botwinkę umyć, buraczki pokroić, liście poszatkować wraz z łodygami. Wrzucić do garnka z marchewką i ziemniakami, chwilę razem podsmażyć.
Wlać bulion warzywny, całość zamieszać, przykryć i gotować około 20 minut do miękkości ziemniaków. Pod koniec gotowania dodać przyprawy, sok z cytryny i posiekany na drobno koperek. Śmietanę i mąkę rozrobić z odrobiną wody, zahartować i dodać do zupy.
Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo (jak kto lubi).