Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode buraczki to kolejny z darów jakie przynosi nam wiosna. W sezonie w miarę możliwości polecam przygotować zupę z botwinki. Jest pełna witamin i minerałów. Dodatkowo zupa przygotowana jest na bulionie. Posypana bogato natką oraz szczypiorkiem, podana z łyżeczką śmietany stanowi super pierwsze danie. :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 763
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5495
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9322
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 172
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 763
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5495
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9322
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 172
Składniki
Zaczynamy od przygotowania warzyw na bulion. Seler, marchew, pietruszkę obrać i umyć. Mięso umyć. Włożyć wszystko do garnka, zalać wodą. Przyprawić liściem, zielem oraz pieprzem. Gotować na małym ogniu do miękkości.
Następnie umyć botwinkę. Odkroić buraczki od liści. Buraczki obrać, pokroić w plasterki. Liście poszatkować.
Gdy warzywa oraz mięso z bulionu będą miękkie, wyjąć je i pokroić w drobną kostkę. Dodać do wody wraz z botwinką. Zupka powoli powinna zaczynać zmieniać kolor. Zagotować, przyprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.
Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i dolać kwas buraczany. Po dodaniu kwasu nie powinniśmy doprowadzić do wrzenia, by zupka nie straciła swojego pięknego, intensywnego koloru.
Posypać zieleninką, dodać śmietanę i gotowe. Smacznego! :)