Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ile domów tyle przepisów na botwinkę ja dziś podaję mój drugi
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5550
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7753
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5319
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5550
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7753
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5319
Składniki
Na skrzydełkach i włoszczyźnie gotujemy wywar, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Buraczki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy także trochę łodyg i liści botwiny, i także wrzucamy do wywaru.
Wyjmujemy skrzydełka; obieramy mięso dodając do zupy. Marchew , seler i pietruszkę też wyjmujemy rozcieramy widelcem na talerzu i dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ocet, który można zastąpić sokiem z cytryny.
na talerzach układamy ćwiartki jajek , nalewamy zupę i dodajemy śmietany jak chcemy