Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ile domów tyle przepisów na botwinkę ja dziś podaję mój drugi
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 564
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 698
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 190
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 564
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 698
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 190
Składniki
Na skrzydełkach i włoszczyźnie gotujemy wywar, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Buraczki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy także trochę łodyg i liści botwiny, i także wrzucamy do wywaru.
Wyjmujemy skrzydełka; obieramy mięso dodając do zupy. Marchew , seler i pietruszkę też wyjmujemy rozcieramy widelcem na talerzu i dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ocet, który można zastąpić sokiem z cytryny.
na talerzach układamy ćwiartki jajek , nalewamy zupę i dodajemy śmietany jak chcemy