Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ile domów tyle przepisów na botwinkę ja dziś podaję mój drugi
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 946
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2816
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 946
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2816
Składniki
Na skrzydełkach i włoszczyźnie gotujemy wywar, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Buraczki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy także trochę łodyg i liści botwiny, i także wrzucamy do wywaru.
Wyjmujemy skrzydełka; obieramy mięso dodając do zupy. Marchew , seler i pietruszkę też wyjmujemy rozcieramy widelcem na talerzu i dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ocet, który można zastąpić sokiem z cytryny.
na talerzach układamy ćwiartki jajek , nalewamy zupę i dodajemy śmietany jak chcemy