Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja dla tych, dla których zwykła botwinka jest za mało syta
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Buraczki (również te z botwiny), korzeń pietruszki, marchewkę, ziemniaki i kabanosy pokroić i zalać około 1,5 litra wody. Dodać kostkę rosołową i pieprz. Gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać pocięte liście botwiny, pokrojony drobno czosnek, cukier, sok z cytryny i gotować jeszcze jakieś 15 min. Można dodatkowo ugotować jajko na twardo.