Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja dla tych, dla których zwykła botwinka jest za mało syta
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5515
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1014
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11998
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5123
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1441
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5515
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1014
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11998
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5123
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1441
Składniki
Buraczki (również te z botwiny), korzeń pietruszki, marchewkę, ziemniaki i kabanosy pokroić i zalać około 1,5 litra wody. Dodać kostkę rosołową i pieprz. Gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać pocięte liście botwiny, pokrojony drobno czosnek, cukier, sok z cytryny i gotować jeszcze jakieś 15 min. Można dodatkowo ugotować jajko na twardo.