Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja dla tych, dla których zwykła botwinka jest za mało syta
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6226
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1918
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6226
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1918
 
         
         
                Składniki
Buraczki (również te z botwiny), korzeń pietruszki, marchewkę, ziemniaki i kabanosy pokroić i zalać około 1,5 litra wody. Dodać kostkę rosołową i pieprz. Gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać pocięte liście botwiny, pokrojony drobno czosnek, cukier, sok z cytryny i gotować jeszcze jakieś 15 min. Można dodatkowo ugotować jajko na twardo.