Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona wiosenna zupa w zimowej wersji :)
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 25
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 137
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 192
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 371
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 25
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 137
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 192
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 371
Składniki
Przez pół godziny obgotowuję kości bulionowe i potem dodaje pokrojone warzywa i przyprawy bez soli. Po kolejnej półgodzinie, jak ziemniaki zmiękną dodałam słoik botwinki i szklankę zakwasu. Całość podgotowuję ale nie dopuszczam do zawrzenia. Wyłączam ogień. Jeśli używa się świeżej botwiny to trzeba ja przegotować około pięciu minut i zakwas dodać po wyłączeniu ognia.
Zabielam zupę zahartowaną śmietana i dodaję koperek, doprawiam do smaku solą. Jeśli sól dodamy na końcu będzie bardziej wyczuwalna i można ograniczyć jej ilość.
Smacznego!