Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona wiosenna zupa w zimowej wersji :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1316
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2932
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1025
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1791
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1316
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2932
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1025
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1791
Składniki
Przez pół godziny obgotowuję kości bulionowe i potem dodaje pokrojone warzywa i przyprawy bez soli. Po kolejnej półgodzinie, jak ziemniaki zmiękną dodałam słoik botwinki i szklankę zakwasu. Całość podgotowuję ale nie dopuszczam do zawrzenia. Wyłączam ogień. Jeśli używa się świeżej botwiny to trzeba ja przegotować około pięciu minut i zakwas dodać po wyłączeniu ognia.
Zabielam zupę zahartowaną śmietana i dodaję koperek, doprawiam do smaku solą. Jeśli sól dodamy na końcu będzie bardziej wyczuwalna i można ograniczyć jej ilość.
Smacznego!