Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona wiosenna zupa w zimowej wersji :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2869
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421956
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2201
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2869
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421956
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2201
Składniki
Przez pół godziny obgotowuję kości bulionowe i potem dodaje pokrojone warzywa i przyprawy bez soli. Po kolejnej półgodzinie, jak ziemniaki zmiękną dodałam słoik botwinki i szklankę zakwasu. Całość podgotowuję ale nie dopuszczam do zawrzenia. Wyłączam ogień. Jeśli używa się świeżej botwiny to trzeba ja przegotować około pięciu minut i zakwas dodać po wyłączeniu ognia.
Zabielam zupę zahartowaną śmietana i dodaję koperek, doprawiam do smaku solą. Jeśli sól dodamy na końcu będzie bardziej wyczuwalna i można ograniczyć jej ilość.
Smacznego!