Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja za smaczną i aromatyczną botwinkę na wywarze z żeberek i warzyw, podawaną z jajkiem i ziemniakami. Smaku całości dodaje świeży koperek oraz kwaśna śmietana.
Na początku przygotowujemy wywar.
Cebulkę opalamy nad ogniem. Żeberka zalewamy 2 litrami wody, zagotowujemy, ściągamy powstały "szum" i dodajemy warzywa: opaloną cebulkę, por, seler, marchewkę i pietruszkę. Całość gotujemy około 20 minut.
Po tym czasie wyciągamy wszystkie warzywa* i żeberka, a do wywaru wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę i buraczki, które gotujemy 5 minut, a następnie dodajemy do nich pokrojone w kostkę ziemniaczki i gotujemy całość przez kolejne 15 minut.
* warzywa możemy później wykorzystać do sałatki.
Następnie do zupy dodajemy posiekaną botwinkę i gotujemy kolejne 10 minut.
Na koniec zupę solimy, dosładzamy cukrem brzozowym, doprawiamy pieprzem, zakwaszamy sokiem z cytryny i zabielamy śmietaną.
Botwinkę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.
Życzę smacznego! :)
Życzę smacznego! :)
Barszcz dla zapracowanych i cierpiących na brak czasu :)
Odsłon: 6112
Barszcz czerwony na żurku smakuje wybornie. Jeśli nie jedliście takiej zupy t...
Odsłon: 7849
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 72
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 103
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 93
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 77
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 328
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 142
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 72
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 103
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 93
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 77
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 328
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 142
Składniki
Na początku przygotowujemy wywar. Cebulkę opalamy nad ogniem. Żeberka zalewamy 2 litrami wody, zagotowujemy, ściągamy powstały "szum" i dodajemy warzywa: opaloną cebulkę, por, seler, marchewkę i pietruszkę. Całość gotujemy około 20 minut.
Po tym czasie wyciągamy wszystkie warzywa* i żeberka, a do wywaru wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę i buraczki, które gotujemy 5 minut, a następnie dodajemy do nich pokrojone w kostkę ziemniaczki i gotujemy całość przez kolejne 15 minut. * warzywa możemy później wykorzystać do sałatki.
Następnie do zupy dodajemy posiekaną botwinkę i gotujemy kolejne 10 minut. Na koniec zupę solimy, dosładzamy cukrem brzozowym, doprawiamy pieprzem, zakwaszamy sokiem z cytryny i zabielamy śmietaną.
Botwinkę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo. Życzę smacznego! :)
Życzę smacznego! :)
Przepisy Zupy
Zupy
Pomidorowa Magdy Gessler
Zupy
Szybka pomidorowa na rosole
Zupy
Zupa szpinakowa zabielana
Zupy
Zupa grochowa
Pomidorowa Magdy Gessler
Jak zrobić esencjonalną, kwaśną a jednocześnie jedwabistą i mocno pomidorową...
Odsłon: 1507
Szybka pomidorowa na rosole
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 215