Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja za smaczną i aromatyczną botwinkę na wywarze z żeberek i warzyw, podawaną z jajkiem i ziemniakami. Smaku całości dodaje świeży koperek oraz kwaśna śmietana.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 808
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 128
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 95
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 808
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 128
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 95
Składniki
Na początku przygotowujemy wywar. Cebulkę opalamy nad ogniem. Żeberka zalewamy 2 litrami wody, zagotowujemy, ściągamy powstały "szum" i dodajemy warzywa: opaloną cebulkę, por, seler, marchewkę i pietruszkę. Całość gotujemy około 20 minut.
Po tym czasie wyciągamy wszystkie warzywa* i żeberka, a do wywaru wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę i buraczki, które gotujemy 5 minut, a następnie dodajemy do nich pokrojone w kostkę ziemniaczki i gotujemy całość przez kolejne 15 minut. * warzywa możemy później wykorzystać do sałatki.
Następnie do zupy dodajemy posiekaną botwinkę i gotujemy kolejne 10 minut. Na koniec zupę solimy, dosładzamy cukrem brzozowym, doprawiamy pieprzem, zakwaszamy sokiem z cytryny i zabielamy śmietaną.
Botwinkę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo. Życzę smacznego! :)
Życzę smacznego! :)