Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja za smaczną i aromatyczną botwinkę na wywarze z żeberek i warzyw, podawaną z jajkiem i ziemniakami. Smaku całości dodaje świeży koperek oraz kwaśna śmietana.
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 2238
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 928
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7859
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 199
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 183
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 2238
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 928
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7859
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 199
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 183
Składniki
Na początku przygotowujemy wywar. Cebulkę opalamy nad ogniem. Żeberka zalewamy 2 litrami wody, zagotowujemy, ściągamy powstały "szum" i dodajemy warzywa: opaloną cebulkę, por, seler, marchewkę i pietruszkę. Całość gotujemy około 20 minut.
Po tym czasie wyciągamy wszystkie warzywa* i żeberka, a do wywaru wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę i buraczki, które gotujemy 5 minut, a następnie dodajemy do nich pokrojone w kostkę ziemniaczki i gotujemy całość przez kolejne 15 minut. * warzywa możemy później wykorzystać do sałatki.
Następnie do zupy dodajemy posiekaną botwinkę i gotujemy kolejne 10 minut. Na koniec zupę solimy, dosładzamy cukrem brzozowym, doprawiamy pieprzem, zakwaszamy sokiem z cytryny i zabielamy śmietaną.
Botwinkę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo. Życzę smacznego! :)
Życzę smacznego! :)