Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa z młodych buraczków, ugotowana na ćwiartkach z kurczaka.
nóż, garnek,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 435
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14496
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 435
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14496
Składniki
Gotujemy wywar z ćwiartek kurczaka, marchewki, pora, ziela angielskiego, liści laurowych i kostki rosołowej. Botwinkę i obrane ziemniaki myjemy i kroimy w kostkę razem z obranymi buraczkami.
Gdy mięso jest miękkie wyjmujemy je z garnka i dodajemy ziemniaki i pokrojoną botwinkę z buraczkami. W między czasie gotujemy jajka na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Gdy warzywa w zupie są miękkie, doprawiamy zupę do smaku solą, pieprzem ziołowym i kwasem z kiszonych buraczków. Na koniec lekko zabielamy śmietaną zupę i kończymy gotowanie.
Zupę podajemy z rozkrojonym na połówki jajkiem i mięsem z ćwiartek kurczaka. Smacznego!!!