Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa z młodych buraczków, ugotowana na ćwiartkach z kurczaka.
nóż, garnek,
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 361
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 781
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 128
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 298
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 361
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 781
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 128
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 298
Składniki
Gotujemy wywar z ćwiartek kurczaka, marchewki, pora, ziela angielskiego, liści laurowych i kostki rosołowej. Botwinkę i obrane ziemniaki myjemy i kroimy w kostkę razem z obranymi buraczkami.
Gdy mięso jest miękkie wyjmujemy je z garnka i dodajemy ziemniaki i pokrojoną botwinkę z buraczkami. W między czasie gotujemy jajka na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Gdy warzywa w zupie są miękkie, doprawiamy zupę do smaku solą, pieprzem ziołowym i kwasem z kiszonych buraczków. Na koniec lekko zabielamy śmietaną zupę i kończymy gotowanie.
Zupę podajemy z rozkrojonym na połówki jajkiem i mięsem z ćwiartek kurczaka. Smacznego!!!