Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,aromatyczna no i wiosenna.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5798
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 11743
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 292
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5798
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 11743
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 292
Składniki
Botwinkę umyć pod bieżącą wodą.Z buraczków powycinać korzonki . Wszystko pokroić wrzucić do 2 ,5 l wody i gotować około 1/2 godz. W między czasie dać kostki bulionowe. Gdy botwinka będzie miękka ,odlewamy chochelkę do 3 łyżek śmietany dokładnie mieszamy wlewamy do botwinki.Dajemy posiekany koperek i doprawiamy do smaku solą,wegetą ,kwaskiem i cukrem. Kwasek można zastąpić sokiem z cytryny lub winnym octem. Podałam z młodymi ziemniaczkami. Smacznego życzę!