Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,aromatyczna no i wiosenna.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11689
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1268
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12307
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3009
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11689
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1268
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12307
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3009
Składniki
Botwinkę umyć pod bieżącą wodą.Z buraczków powycinać korzonki . Wszystko pokroić wrzucić do 2 ,5 l wody i gotować około 1/2 godz. W między czasie dać kostki bulionowe. Gdy botwinka będzie miękka ,odlewamy chochelkę do 3 łyżek śmietany dokładnie mieszamy wlewamy do botwinki.Dajemy posiekany koperek i doprawiamy do smaku solą,wegetą ,kwaskiem i cukrem. Kwasek można zastąpić sokiem z cytryny lub winnym octem. Podałam z młodymi ziemniaczkami. Smacznego życzę!