Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,aromatyczna no i wiosenna.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 113
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 56
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2940
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 113
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 56
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2940
Składniki
Botwinkę umyć pod bieżącą wodą.Z buraczków powycinać korzonki . Wszystko pokroić wrzucić do 2 ,5 l wody i gotować około 1/2 godz. W między czasie dać kostki bulionowe. Gdy botwinka będzie miękka ,odlewamy chochelkę do 3 łyżek śmietany dokładnie mieszamy wlewamy do botwinki.Dajemy posiekany koperek i doprawiamy do smaku solą,wegetą ,kwaskiem i cukrem. Kwasek można zastąpić sokiem z cytryny lub winnym octem. Podałam z młodymi ziemniaczkami. Smacznego życzę!