Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,aromatyczna no i wiosenna.
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 783
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1105
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 316
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 783
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1105
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 316
Składniki
Botwinkę umyć pod bieżącą wodą.Z buraczków powycinać korzonki . Wszystko pokroić wrzucić do 2 ,5 l wody i gotować około 1/2 godz. W między czasie dać kostki bulionowe. Gdy botwinka będzie miękka ,odlewamy chochelkę do 3 łyżek śmietany dokładnie mieszamy wlewamy do botwinki.Dajemy posiekany koperek i doprawiamy do smaku solą,wegetą ,kwaskiem i cukrem. Kwasek można zastąpić sokiem z cytryny lub winnym octem. Podałam z młodymi ziemniaczkami. Smacznego życzę!