Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jesteśmy przed sezonem, ale na pewno skorzystamy. Teraz jakimś cudem udało nam się pęczek dostać. Do zupy polecamy paszteciki.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 920
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4163
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 165
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 676
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3510
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 721
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 920
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4163
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 165
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 676
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3510
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 721
Składniki
Marchewkę i pietruszkę kroimy na talarki, seler w drobną kostkę, buraki z botwinki w kostkę zaś liście i łodygi siekamy. Marchew, pietruszkę, seler i buraki zalewamy zimną wodą (około 1,5 l) dodajemy nakrojone jabłko wraz ze skórką, rozgnieciony czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, suszony grzyb, zagotowujemy. Dodajemy sól i pieprz. W tym czasie przygotowujemy paszteciki. Ciasto rozwijamy, kroimy wzdłuż na pół. Na dług bok ciasta układamy bigos, zawijamy, kroimy na kawałki, układamy na blaszce. Ciasto z wierzchu smarujemy olejem i posypujemy czarnuszką. Zapiekamy 25 min w temperaturze 200°C. Z zupy wyciągamy jabłko, dodajemy majeranek, posiekane liście botwinki, gotujemy do miękkości. Do smaku doprawiamy cukrem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.