Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jesteśmy przed sezonem, ale na pewno skorzystamy. Teraz jakimś cudem udało nam się pęczek dostać. Do zupy polecamy paszteciki.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5492
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8819
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7676
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5243
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5492
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8819
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7676
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5243
Składniki
Marchewkę i pietruszkę kroimy na talarki, seler w drobną kostkę, buraki z botwinki w kostkę zaś liście i łodygi siekamy. Marchew, pietruszkę, seler i buraki zalewamy zimną wodą (około 1,5 l) dodajemy nakrojone jabłko wraz ze skórką, rozgnieciony czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, suszony grzyb, zagotowujemy. Dodajemy sól i pieprz. W tym czasie przygotowujemy paszteciki. Ciasto rozwijamy, kroimy wzdłuż na pół. Na dług bok ciasta układamy bigos, zawijamy, kroimy na kawałki, układamy na blaszce. Ciasto z wierzchu smarujemy olejem i posypujemy czarnuszką. Zapiekamy 25 min w temperaturze 200°C. Z zupy wyciągamy jabłko, dodajemy majeranek, posiekane liście botwinki, gotujemy do miękkości. Do smaku doprawiamy cukrem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.