Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas botwinki nadszedł, więc czas na różne zupy z botwinki. Moja zupa z botwinki podana z ugotowanymi na twardo jajkami.
garnek, nóż, tarka, łyżka,
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 69
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 69
Składniki
Przygotować bulion. Liście botwinki odciąć od buraczków. Liście dokładnie umyć i poszatkować razem z łodyżkami, a buraczki obrać, zetrzeć na tarce lub pokroić w kostkę. Ziemniaki po obraniu pokroić w większą kostkę, następnie pogotować w osolonej wodzie około 8 minut, Po ugotowaniu wodę odlać a ziemniaki dodać do wcześniej przygotowanego , gotującego się bulionu. Gotować na małym ogniu przez 10 minut, podczas gotowania dodać buraczki oraz poszatkowane liście botwinki. Gotować do miękkości ziemniaków. Botwinkę doprawić octem lub sokiem z cytryny, pieprzem oraz w razie potrzeby solą do smaku. Pod koniec gotowania zabielić śmietaną 30 %, dodać posiekany koperek zielony. Botwinkę podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.