Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy na targu zobaczyłam piękne i młode listki buraczków, nie mogłam przejść obok nich obojętnie. Pomysł i ochota na domową zupę z botwinki pojawiły się szybko. Wyszło pysznie, tym razem troszkę poeksperymentowałam i zamiast zabielić ją śmietanką, dałam mleczko kokosowe. Wyszło na prawdę pysznie. Polecam!!!
Kremowy sernik czekoladowy na zimno zachwyci każdego czekoladomaniaka. Do jeg...
Odsłon: 522
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 140
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 523
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6573
Kremowy sernik czekoladowy na zimno zachwyci każdego czekoladomaniaka. Do jeg...
Odsłon: 522
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 140
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 523
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6573
Składniki
Ziemniaczki obrać, umyć i pokroić w grubszą kostkę, ugotować (około 7-8 minut), odcedzić. Buraczki ugotować (około 40 minut), odcedzić, obrać, pokroić w grubszą i większą kostkę, wrzucić na masło klarowane, podsmażyć. Następnie dodać opłukaną i posiekaną botwinkę, chwilę podsmażyć, dodać ocet. Całość zalać bulionem, pogotować około 10 minut, dorzucić ziemniaczki i wlać mleczko kokosowe. Zagotować, doprawić solą, pieprzem i syropem z agawy. Pogotować jeszcze 5 minut na wolnym ogniu. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.