Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy na targu zobaczyłam piękne i młode listki buraczków, nie mogłam przejść obok nich obojętnie. Pomysł i ochota na domową zupę z botwinki pojawiły się szybko. Wyszło pysznie, tym razem troszkę poeksperymentowałam i zamiast zabielić ją śmietanką, dałam mleczko kokosowe. Wyszło na prawdę pysznie. Polecam!!!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9504
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5888
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2608
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9504
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5888
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2608
Składniki
Ziemniaczki obrać, umyć i pokroić w grubszą kostkę, ugotować (około 7-8 minut), odcedzić. Buraczki ugotować (około 40 minut), odcedzić, obrać, pokroić w grubszą i większą kostkę, wrzucić na masło klarowane, podsmażyć. Następnie dodać opłukaną i posiekaną botwinkę, chwilę podsmażyć, dodać ocet. Całość zalać bulionem, pogotować około 10 minut, dorzucić ziemniaczki i wlać mleczko kokosowe. Zagotować, doprawić solą, pieprzem i syropem z agawy. Pogotować jeszcze 5 minut na wolnym ogniu. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.