Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo smaczna zupa-krem. Dzięki zmiksowaniu można w niej przemycić pietruszkę i cebulę, których np. moja córka nigdy by nie tknęła :) Polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5844
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12561
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5274
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5844
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12561
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5274
Składniki
Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki. Ziemniaki i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Łodygi selera kroimy w mniejsze kawałki. Czosnek i cebulę obieramy, cebulę kroimy w grubą kostkę.
Wszystkie warzywa przekładamy do garnka i zalewamy wodą w ilości, która pozwoli je jedynie przykryć. Im mniej wody, tym zupa będzie bardziej gęsta i aksamitna. Dodajemy wszystkie przyprawy: liście laurowe, przyprawę do zup, zioła prowansalskie, pieprz, kurkumę oraz paprykę. Gotujemy pod przykryciem.
Kiedy warzywa będą miękkie, wyławiamy liście laurowe i miksujemy zupę. Nalewamy zupę do talerzy, do każdej porcji dodajemy po łyżeczce gęstej śmietany i szczyptę natki pietruszki. Zupa świetnie smakuje podana z grzankami. Smacznego.