Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo smaczna zupa-krem. Dzięki zmiksowaniu można w niej przemycić pietruszkę i cebulę, których np. moja córka nigdy by nie tknęła :) Polecam.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 724
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 724
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki. Ziemniaki i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Łodygi selera kroimy w mniejsze kawałki. Czosnek i cebulę obieramy, cebulę kroimy w grubą kostkę.
Wszystkie warzywa przekładamy do garnka i zalewamy wodą w ilości, która pozwoli je jedynie przykryć. Im mniej wody, tym zupa będzie bardziej gęsta i aksamitna. Dodajemy wszystkie przyprawy: liście laurowe, przyprawę do zup, zioła prowansalskie, pieprz, kurkumę oraz paprykę. Gotujemy pod przykryciem.
Kiedy warzywa będą miękkie, wyławiamy liście laurowe i miksujemy zupę. Nalewamy zupę do talerzy, do każdej porcji dodajemy po łyżeczce gęstej śmietany i szczyptę natki pietruszki. Zupa świetnie smakuje podana z grzankami. Smacznego.