Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo smaczna zupa-krem. Dzięki zmiksowaniu można w niej przemycić pietruszkę i cebulę, których np. moja córka nigdy by nie tknęła :) Polecam.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2879
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1146
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13605
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2795
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2879
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1146
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13605
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2795
Składniki
Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki. Ziemniaki i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Łodygi selera kroimy w mniejsze kawałki. Czosnek i cebulę obieramy, cebulę kroimy w grubą kostkę.
Wszystkie warzywa przekładamy do garnka i zalewamy wodą w ilości, która pozwoli je jedynie przykryć. Im mniej wody, tym zupa będzie bardziej gęsta i aksamitna. Dodajemy wszystkie przyprawy: liście laurowe, przyprawę do zup, zioła prowansalskie, pieprz, kurkumę oraz paprykę. Gotujemy pod przykryciem.
Kiedy warzywa będą miękkie, wyławiamy liście laurowe i miksujemy zupę. Nalewamy zupę do talerzy, do każdej porcji dodajemy po łyżeczce gęstej śmietany i szczyptę natki pietruszki. Zupa świetnie smakuje podana z grzankami. Smacznego.