Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na bulion warzywny jest bardzo dużo. Tym razem proponuję taka wersję. Bulion warzywny stanowi podstawę do przyrządzania wielu zup, sosów i innych potraw. U mnie był podstawą zupy pak choi.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19995
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244591
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19995
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244591
Składniki
Warzywa oczyściłem, umyłem, zalałem 1,5 l wody, dodałem sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, gotowałem na wolnym ogniu ok. 40 minut. Następnie dodałem obraną, pokrojoną w grube krążki i zarumienioną na maśle cebulę, gotowałem jeszcze pół godziny. Uzupełniłem wodą do 1,5 litra, zagotowałem, przecedziłem, doprawiłem solą i pieprzem.