Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskokaloryczny, bo 1 litr bulionu to tylko 4 kcal.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44734
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182256
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 339
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44734
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182256
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 339
Składniki
Włoszczyznę umyć, oczyścić i opłukać. Można kroić wzdłuż lub tylko większe sztuki przekroić w poprzek 1 lub 2 razy, zależnie od wielkości . Grzyby namoczyć w letniej wodzie na kilkanaście minut, starannie umyć, zmieniając kilkakrotnie wodę, podgotować. Przygotowaną włoszczyznę, zioła i grzyby włożyć do odmierzonej ilości wrzącej wody i wolno gotować pod przykryciem około 40 minut, licząc od zagotowania. Wywar posolić dopiero po zagotowaniu. Ugotowany wywar przecedzić. Uwagi: Nasza baza do zup i sosów jest gotowa. Końcowa ilość wywaru będzie wynosić ok. 5 litrów.