Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskokaloryczny, bo 1 litr bulionu to tylko 4 kcal.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13148
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2511
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3667
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4593
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13148
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2511
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3667
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4593
Składniki
Włoszczyznę umyć, oczyścić i opłukać. Można kroić wzdłuż lub tylko większe sztuki przekroić w poprzek 1 lub 2 razy, zależnie od wielkości . Grzyby namoczyć w letniej wodzie na kilkanaście minut, starannie umyć, zmieniając kilkakrotnie wodę, podgotować. Przygotowaną włoszczyznę, zioła i grzyby włożyć do odmierzonej ilości wrzącej wody i wolno gotować pod przykryciem około 40 minut, licząc od zagotowania. Wywar posolić dopiero po zagotowaniu. Ugotowany wywar przecedzić. Uwagi: Nasza baza do zup i sosów jest gotowa. Końcowa ilość wywaru będzie wynosić ok. 5 litrów.