Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskokaloryczny, bo 1 litr bulionu to tylko 4 kcal.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2188
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2188
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Składniki
Włoszczyznę umyć, oczyścić i opłukać. Można kroić wzdłuż lub tylko większe sztuki przekroić w poprzek 1 lub 2 razy, zależnie od wielkości . Grzyby namoczyć w letniej wodzie na kilkanaście minut, starannie umyć, zmieniając kilkakrotnie wodę, podgotować. Przygotowaną włoszczyznę, zioła i grzyby włożyć do odmierzonej ilości wrzącej wody i wolno gotować pod przykryciem około 40 minut, licząc od zagotowania. Wywar posolić dopiero po zagotowaniu. Ugotowany wywar przecedzić. Uwagi: Nasza baza do zup i sosów jest gotowa. Końcowa ilość wywaru będzie wynosić ok. 5 litrów.