Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa to francuska klasyka, warto przygotować ją na kilku rodzajach cebuli, mieszance oliwy i masła, a także dodać do niej świeży tymianek. Jeżeli jednak lubisz kulinarne eksperymenty, możesz skorzystać z pomysłu Ewy Wachowicz i przygotować ją w wersji zapiekanej z ciastem francuskim. Goście będą zachwyceni! Przepis pochodzi z 479. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 604
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 604
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. W garnku rozgrzać oliwę i masło. Wrzucić cebulę, przykryć i na małym ogniu dusić przez kilkadziesiąt minut. Od czasu do czasu zajrzeć i przemieszać.
Następnie wlać wino. Podgrzewać aż odparuje. Dolać rosół oraz dodać świeży tymianek. Posolić i doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Przełożyć do żaroodpornych kokilek. Na wierzch zetrzeć trochę sera. Przykryć kwadratami wyciętymi z arkusza ciasta francuskiego. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i zapiekać przez 20 minut.