Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa to francuska klasyka, warto przygotować ją na kilku rodzajach cebuli, mieszance oliwy i masła, a także dodać do niej świeży tymianek. Jeżeli jednak lubisz kulinarne eksperymenty, możesz skorzystać z pomysłu Ewy Wachowicz i przygotować ją w wersji zapiekanej z ciastem francuskim. Goście będą zachwyceni! Przepis pochodzi z 479. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 36
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 668
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 51
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 36
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 25
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 36
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 668
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 51
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 36
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 25
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. W garnku rozgrzać oliwę i masło. Wrzucić cebulę, przykryć i na małym ogniu dusić przez kilkadziesiąt minut. Od czasu do czasu zajrzeć i przemieszać.
Następnie wlać wino. Podgrzewać aż odparuje. Dolać rosół oraz dodać świeży tymianek. Posolić i doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Przełożyć do żaroodpornych kokilek. Na wierzch zetrzeć trochę sera. Przykryć kwadratami wyciętymi z arkusza ciasta francuskiego. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i zapiekać przez 20 minut.