Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubisz zupę gulaszową, koniecznie wypróbuj przepis Ewy Wachowicz z 535. odcinka programu "Ewa gotuje". Ta gęsta, aromatyczna zupa inspirowana jest gruzińską zupą Charczo. Idealnie sprawdzi się na pyszny i treściwy obiad dla całej rodziny. Danie jest bardzo sycące, znajdziesz w nim wołowinę, ryż, paprykę, oraz kompozycję przypraw.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1298
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 819
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1427
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1298
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 819
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1427
Składniki
Cebule posiekać i zeszklić w garnku na maśle. Wołowinę pokroić w kostkę, przełożyć do miski i przyprawić papryką oraz chili. Wymieszać i przełożyć do garnka z cebulą. Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili zalać wodą (ok. 1 ½ l). Doprawić kolendrą, kozieradką i liściem laurowym. Wsypać orzechy włoskie. Posolić. Dodać pokrojone pomidory z puszki. Przykryć i gotować do miękkości (przez ok. 2 godziny).
Wsypać ryż. Po kilku minutach dorzucić pokrojone w kostkę papryki, przykryć i gotować jeszcze przez chwilę.
Zakwasić octem winnym. Zdjąć z kuchenki, wrzucić posiekaną natkę pietruszki i od razu podawać.