Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć przepis na tę zupę jest inspirowany kuchnią azjatycką, bez problemu wykonasz go w domu używając bardzo podstawowych produktów. Najbardziej esencjonalną w smaku zupę uzyskasz używając domowego bulionu z kurczaka, ale w wersji ekspresowej możesz wykorzystać bulion z kostki.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 9
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 21
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2033
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 9
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 21
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2033
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Składniki
W garnku połącz 750 ml czystego bulionu z kurczaka z drobno startym na tarce imbirem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 250 ml bulionu wymieszaj trzepaczką ze skrobią kukurydzianą i odstaw na bok.
Przygotuj 1 lub 2 świeże jajka na jedną porcję zupy. Wbij je do miski, posól, dodaj kilka kropli soku z cytryny i dokładnie ubij.
W międzyczasie zagotuj przyprawiony bulion i wlej do niego zahartowaną gorącym wywarem mąkę połączoną z bulionem, aby zupa zgęstniała. Gdy ponownie się zagotuje, mieszaj zupę łyżką w jednym kierunku. Stale mieszając powoli wlewaj jajka, aby tworzyły się małe, postrzępione płatki. Pozwól jajkom zastygnąć i wyłącz płomień. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki. Podawaj z kromką zrumienionej bagietki.