Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wariacja nt przepisów kuchni chińskiej, zupa „robi się sama”, a efekt jest powalający :) Smacznego!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 336
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2484
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4867
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 109
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1582
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 336
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2484
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4867
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 109
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1582
Składniki
Filety z kurczaka marynujemy w trawie cytrynowej, miodzie, soli i chili przez 15 minut.
Na patelni na dużym ogniu rozgrzewamy olej (2 łyżki), i smażymy kurczaka, do momentu kiedy miód na wierzchu się skarmelizuje, a skórka będzie brązowa. Po tym czasie kurczaka usuwamy z patelni, czyśmy go z większych kawałków trawwy cytrynowej (jeśli są). Filet kroimy w paski o grubości 1 cm.
W miedzy czasie w garnku doprowadzamy do wrzenia bulion (razem z sosem sojowym i sosem sirracha). Gotujemy 5 minut, dodajemy makaron i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na ostatnie 2 minuty dodajemy do garnka szpinak lub kapustę bok choy.
Zdejmujemy z ognia i podajemy w miseczkach.