Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny z patentów na zagospodarowanie czerstwego lub "niechcianego" chleba. Tym razem "krwi" rosołu nie było, więc wpadłem na kolejny, genialny (sorki za skromność) pomysł. Otwieram lodówkę i co widzę? Ano widzę kapustę kiszoną. Dosłownie garstka została. Soku z kiszonej kapusty (poprzedniej-po odciśnięciu), podobnie jak z ogórków kiszonych, nie wylewam. Zbieram do słoików. No co, lubię sobie czasami coś pomoczyć. Co ja zrobię, że każdy rozmiar lodówki dla mnie jest za mały. Mam swoje preferencje i byle pokojową lodówką się nie zadowolę. Więc to i tamto zbieram na zaś. Ale ja nie o tym pisać miałem. Do konkretów przejdźmy! Poniżej spis rzeczy potrzebnych, ofkors! Jeszcze bardziej poniżej instrukcja jak od Adama Słodowego. Chyba prościej się nie da. A! Tą solą to się nie przejmujcie. Nie macie, to nasypcie zwykłej, ale trochę mniej. Pod koniec najwyżej doprawicie. Smacznego życzę. Wasz "król" czerstwego chleba.
Cielęcina Magdy Gessler to przepis na wyjątkowo kruche, delikatne i soczyste...
Odsłon: 5337
Niezwykle prosty przepis, w którym pokazuję jak krok po kroku przygotować zdr...
Odsłon: 241
Niezwykle prosty przepis, w którym pokazuję jak krok po kroku przygotować zdr...
Odsłon: 241
Składniki
Chleb kroimy w kostkę, zalewamy zimną wodą (1,5 litra), dodajemy, kapustę, posiekaną cebulę i czosnek, gotujemy 15 minut od zawrzenia. Studzimy, miksujemy na gładko. Boczek i kiełbasę, kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy razem z przyprawami, gotujemy przez kwadrans. Wlewamy sok, zagotowujemy, doprawiamy pieprzem.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem z kalarepki
Zupy
Fasolka po bretońsku
Zupy
zupa krem pomidorowa z bazylia
Zupy
Zupa ogórkowa z podsmażanymi ogórkami na swojskim smalcu ze skwarkami
Zupa krem z kalarepki
Oto moja propozycja na zagospodarowanie wydrążonych środków kalarepek. Nie...
Odsłon: 54
Fasolka po bretońsku
Najprostsza zupa fasolowa czyli fasolka po bretońsku, ile gospodyń tyle zup f...
Odsłon: 238