Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny z patentów na zagospodarowanie czerstwego lub "niechcianego" chleba. Tym razem "krwi" rosołu nie było, więc wpadłem na kolejny, genialny (sorki za skromność) pomysł. Otwieram lodówkę i co widzę? Ano widzę kapustę kiszoną. Dosłownie garstka została. Soku z kiszonej kapusty (poprzedniej-po odciśnięciu), podobnie jak z ogórków kiszonych, nie wylewam. Zbieram do słoików. No co, lubię sobie czasami coś pomoczyć. Co ja zrobię, że każdy rozmiar lodówki dla mnie jest za mały. Mam swoje preferencje i byle pokojową lodówką się nie zadowolę. Więc to i tamto zbieram na zaś. Ale ja nie o tym pisać miałem. Do konkretów przejdźmy! Poniżej spis rzeczy potrzebnych, ofkors! Jeszcze bardziej poniżej instrukcja jak od Adama Słodowego. Chyba prościej się nie da. A! Tą solą to się nie przejmujcie. Nie macie, to nasypcie zwykłej, ale trochę mniej. Pod koniec najwyżej doprawicie. Smacznego życzę. Wasz "król" czerstwego chleba.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11063
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3451
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1166
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4175
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11063
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3451
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1166
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4175
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 354
Składniki
Chleb kroimy w kostkę, zalewamy zimną wodą (1,5 litra), dodajemy, kapustę, posiekaną cebulę i czosnek, gotujemy 15 minut od zawrzenia. Studzimy, miksujemy na gładko. Boczek i kiełbasę, kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy razem z przyprawami, gotujemy przez kwadrans. Wlewamy sok, zagotowujemy, doprawiamy pieprzem.