Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliża się lato - zbliżają upały. Chłodnik powinien często pojawiać się w naszej diecie. Oto prosty przepis na doskonały chłodnik.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 105
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 198
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1269
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 105
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 198
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1269
Składniki
Ogórki kroimy na drobną kostkę, a rzodkiewki ścieramy na dużych oczkach tarki. Szczypiorek i koperek należy posiekać.
Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystko wymieszać należy z jogurtem, kefirem i koncentratem buraczanym. Doprawiamy solą oraz pieprzem i odstawiamy do lodówki celem schłodzenia. Najlepszy jest na drugi dzień gdy smaki się przegryzą Dodatkowy plus tej zupy to jej dietetyczność. W linku pod wpisem znajdziecie więcej przepisów na lekkie dania zgodne z nową dietą Vitalia.