Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 125 Ocena: 4370
Dodano: 09.06.2013
Odsłon: 16867
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Ogórki kroimy na drobną kostkę, a rzodkiewki ścieramy na dużych oczkach tarki. Szczypiorek i koperek należy posiekać.
Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystko wymieszać należy z jogurtem, kefirem i koncentratem buraczanym. Doprawiamy solą oraz pieprzem i odstawiamy do lodówki celem schłodzenia.
Najlepszy jest na drugi dzień gdy smaki się przegryzą
Dodatkowy plus tej zupy to jej dietetyczność. W linku pod wpisem znajdziecie więcej przepisów na lekkie dania zgodne z nową dietą Vitalia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

srk76 10 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
...a jaki problem widzisz w koncentracie, który dobrze wykonany intensyfikuje to co w burakach najlepsze ?12 Kto głosował? | Odpowiedz

kstr54 09 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
wsz. ok! ale lato w pelni,botwina juz jest a Ty wstawiasz koncentraty, mowie absolutnie NIE temu przepisowi,sory2 Kto głosował? | Odpowiedz