Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik o tej porze roku, przygotowany z młodych warzyw smakuje wybornie. Zachwyca orzeźwiającym smakiem oraz kusi cudownymi kolorami, nie można przejść obok niego obojętnie :)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68401
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2029
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68401
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2029
Składniki
Umyte buraczki z botwinki obieram, a następnie kroję drobno w ten sam sposób postępuje, z łodygi z listkami. Następnie zalewam wodą i gotuję ok. 15 minut, aż botwinka zmięknie. Miękką odstawiam, aż wystygnie. Do botwinki dodaję sok z cytryny. Ogórek oraz rzodkiewkę, trę na tarce o grubych oczkach. szczypior,i koperek , drobno kroje
Wszystkie składniki przekładam do jednego naczynia dodaje jogurt doprawiam solą i pieprzem, całości należy dokładnie wymieszać, i wstawić do lodówki. Podawać schłodzone z kawałkiem jajka.