Do góry

Zupy Przepis na:

Chłodnik na maślance

Chłodnik na maślance

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 5004

Dodano:

Odsłon: 4797

Doskonały do młodych ziemniaczków z masłem.

Składniki

  • maślanka, 1 litr
  • duży ogórek zielony
  • jajka na twardo, 4
  • pęczek szczypiorku (grubszy)
  • koperek
  • cukier, pół łyżeczki
  • sól, pieprz
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Chłodnik na maślance

Przygotowanie

  1. Roztrzepujemy maślankę, dodajemy obranego, pokrojonego w kostkę ogórka. Dodajemy pokrojony szczypior, koperek i przyprawy, mieszamy.

  2. Jajka kroimy w kosteczkę, dodajemy do maślanki i delikatnie mieszamy. Czasem dodaję też pęczek startych rzodkiewek. Podajemy do młodych ziemniaków z masłem. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń