Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , orzeźwiające i tanie danie na upalne, letnie dni.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 305
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 305
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Ogórki obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Lekko posolić i odstawić na 5 minut by puściły sok. Odcisnąć. Przełożyć do miski.
Dodać jogurt zmieszany ze śmietaną, drobno posiekany koperek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek , orzechy i sok z cytryny. Wymieszać.Doprawić solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i odrobiną cukru.
Przed podaniem schłodzić. Udekorować koperkiem i "wianuszkiem" z orzechów.