Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki chłodnik, pyszne danie na letnie dni:) a'la tzatziki,ale mniej gęsty,a nam bardzo smakuje:)
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Składniki
Ogórki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,lekko osolić,kilka plasterków zostawić do przyozdobienia chłodnika.Po kilku minutach odcisnąć sok.
Jogurt ubić trzepaczką,dodać odciśnięte ogórki,posiekany koperek i zmiażdżone ząbki czosnku.Doprawić solą i pieprzem,po czym skropić oliwą.Przed podaniem dokładnie wymieszać.Na talerzach lub w miseczkach ozdobić na wierzchu plasterkami ogórka.