Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna odmiana popularnej szczawiówki,idealne danie na letnie dni,nam bardzo smakuje.Zrobiłam z samodzielnie urwanego szczawiu.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4464
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 5910
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2988
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 505
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4464
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 5910
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2988
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 505
Składniki
Szczaw przebrać,opłukać i drobno pokroić.W garnku zagotować bulion.Wrzucić do niego szczaw i gotować 2 minuty.Zdjąć z ognia,odstawić do wystudzenia.
Jajka ugotować na twardo,przestudzić polewając zimną wodą,obrać,pokroić na cząstki.
Dymki posiekać.Ogórki umyć,odciąć kilka plasterków,a resztę pokroić w kostkę.
Do zimnego bulionu ze szczawiem dołożyć dymkę i ogórki.Wlać kefir i wymieszać.Przyprawić solą.Zupę mocno schłodzić.
Gotowy chłodnik rozlać do talerzy.Do każdej porcji włożyć cząstki jajek i plasterki ogórka.Posypać czerwonym pieprzem.