Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna odmiana popularnej szczawiówki,idealne danie na letnie dni,nam bardzo smakuje.Zrobiłam z samodzielnie urwanego szczawiu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457041
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1278
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2144
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457041
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1278
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2144
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Składniki
Szczaw przebrać,opłukać i drobno pokroić.W garnku zagotować bulion.Wrzucić do niego szczaw i gotować 2 minuty.Zdjąć z ognia,odstawić do wystudzenia.
Jajka ugotować na twardo,przestudzić polewając zimną wodą,obrać,pokroić na cząstki.
Dymki posiekać.Ogórki umyć,odciąć kilka plasterków,a resztę pokroić w kostkę.
Do zimnego bulionu ze szczawiem dołożyć dymkę i ogórki.Wlać kefir i wymieszać.Przyprawić solą.Zupę mocno schłodzić.
Gotowy chłodnik rozlać do talerzy.Do każdej porcji włożyć cząstki jajek i plasterki ogórka.Posypać czerwonym pieprzem.