Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna odmiana popularnej szczawiówki,idealne danie na letnie dni,nam bardzo smakuje.Zrobiłam z samodzielnie urwanego szczawiu.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326169
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12014
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16633
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5372
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326169
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12014
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16633
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5372
Składniki
Szczaw przebrać,opłukać i drobno pokroić.W garnku zagotować bulion.Wrzucić do niego szczaw i gotować 2 minuty.Zdjąć z ognia,odstawić do wystudzenia.
Jajka ugotować na twardo,przestudzić polewając zimną wodą,obrać,pokroić na cząstki.
Dymki posiekać.Ogórki umyć,odciąć kilka plasterków,a resztę pokroić w kostkę.
Do zimnego bulionu ze szczawiem dołożyć dymkę i ogórki.Wlać kefir i wymieszać.Przyprawić solą.Zupę mocno schłodzić.
Gotowy chłodnik rozlać do talerzy.Do każdej porcji włożyć cząstki jajek i plasterki ogórka.Posypać czerwonym pieprzem.