Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna odmiana popularnej szczawiówki,idealne danie na letnie dni,nam bardzo smakuje.Zrobiłam z samodzielnie urwanego szczawiu.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 107
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 198
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1271
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 107
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 198
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1271
Składniki
Szczaw przebrać,opłukać i drobno pokroić.W garnku zagotować bulion.Wrzucić do niego szczaw i gotować 2 minuty.Zdjąć z ognia,odstawić do wystudzenia.
Jajka ugotować na twardo,przestudzić polewając zimną wodą,obrać,pokroić na cząstki.
Dymki posiekać.Ogórki umyć,odciąć kilka plasterków,a resztę pokroić w kostkę.
Do zimnego bulionu ze szczawiem dołożyć dymkę i ogórki.Wlać kefir i wymieszać.Przyprawić solą.Zupę mocno schłodzić.
Gotowy chłodnik rozlać do talerzy.Do każdej porcji włożyć cząstki jajek i plasterki ogórka.Posypać czerwonym pieprzem.