Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy podawane na zimno popularne są w wielu krajach Świata np. Bułgarii - Tarator, w Rosji - Okroszka, czy w Hiszpanii - Gazpacho. Popularny u nas w Polsce chłodnik buraczkowy podałam z avocado oraz posypałam pikantnymi listkami rukoli dzięki czemu nie tylko wygląda restauracyjne, ale tak też smakuje. W prosty sposób z ogólnodostępnych składników otrzymujemy danie, przywołujące wakacyjne wspomnienia z Francji, Włoch czy Meksyku.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 56
Smaki Grecji!
Odsłon: 57
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 197
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 56
Smaki Grecji!
Odsłon: 57
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 197
Składniki
Crème fraîche mieszamy z sokiem od kiszenia botwinki. Dodajemy buraczka pokrojonego w w drobną zapałkę lub startego na tarce. Następnie dodajemy posiekany koperek. Mieszamy. Doprawiamy do smaku sosem Worcestershire. Odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki. Dobrze schłodzony chłodnik podajemy z cienko pokrojonym avocado, cienkimi plasterkami rzodkiewki, buraczka, listkami rukoli oraz ugotowanym jajkiem.