Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy podawane na zimno popularne są w wielu krajach Świata np. Bułgarii - Tarator, w Rosji - Okroszka, czy w Hiszpanii - Gazpacho. Popularny u nas w Polsce chłodnik buraczkowy podałam z avocado oraz posypałam pikantnymi listkami rukoli dzięki czemu nie tylko wygląda restauracyjne, ale tak też smakuje. W prosty sposób z ogólnodostępnych składników otrzymujemy danie, przywołujące wakacyjne wspomnienia z Francji, Włoch czy Meksyku.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 68
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 68
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Crème fraîche mieszamy z sokiem od kiszenia botwinki. Dodajemy buraczka pokrojonego w w drobną zapałkę lub startego na tarce. Następnie dodajemy posiekany koperek. Mieszamy. Doprawiamy do smaku sosem Worcestershire. Odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki. Dobrze schłodzony chłodnik podajemy z cienko pokrojonym avocado, cienkimi plasterkami rzodkiewki, buraczka, listkami rukoli oraz ugotowanym jajkiem.