Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy piękne lato tej wiosny:) Stąd moja propozycja, idealne na ciepłą pogodę - chłodnik na bazie avocado z dodatkiem ogórka i pomidorów.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11866
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16127
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11866
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16127
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Składniki
Avocado przekroić wzdłuż na pól, wyjąć pestki pestki i wybrać łyżką miąższ - przełożyć do miski i następnie zmiksować z sokiem cytrynowym, i jogurtem. Doprawić sola i pieprzem, i chilli i następnie schłodzić w lodowce co najmniej godzinę. W tym czasie obrać ogórek i pokroić w kostkę, lekko posolić i odstawić na sitku. Pomidora zalać wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Szczypiorek posiekać. Podawać chłodnik posypany ogórkiem, pomidorem i szczypiorkiem.