Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki w przygotowaniu chłodnik z botwinki ,danie kuchni kresowej ,idealnie sprawdza się w upalne dni.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1345
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 275
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1345
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 275
Składniki
Botwinę płuczemy i siekamy (bez buraczków). Wrzucamy do wrzątku ,dodajemy sok z cytryny i gotujemy do jej miękkości. Ostudzamy. Kefir mieszamy ze śmietaną ,dodajemy pieprz ,sól i posiekany koperek. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do kefiru razem z ostudzoną botwinką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.