Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki w przygotowaniu chłodnik z botwinki ,danie kuchni kresowej ,idealnie sprawdza się w upalne dni.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326162
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12013
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16631
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5370
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326162
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12013
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16631
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5370
Składniki
Botwinę płuczemy i siekamy (bez buraczków). Wrzucamy do wrzątku ,dodajemy sok z cytryny i gotujemy do jej miękkości. Ostudzamy. Kefir mieszamy ze śmietaną ,dodajemy pieprz ,sól i posiekany koperek. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do kefiru razem z ostudzoną botwinką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.