Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki w przygotowaniu chłodnik z botwinki ,danie kuchni kresowej ,idealnie sprawdza się w upalne dni.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2548
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 807
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 223
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2548
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 807
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 223
Składniki
Botwinę płuczemy i siekamy (bez buraczków). Wrzucamy do wrzątku ,dodajemy sok z cytryny i gotujemy do jej miękkości. Ostudzamy. Kefir mieszamy ze śmietaną ,dodajemy pieprz ,sól i posiekany koperek. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do kefiru razem z ostudzoną botwinką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.