Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego w upalny dzień niż duża miska orzeźwiającego i sycącego chłodnika z ogórka. Aby wzmocnić smak i pożywność dania dorzuć kilka rzodkiewek, gotowanych ziemniaków i jajek oraz koniecznie hojną porcję świeżo posiekanego koperku. Chłodnik najlepiej smakuje długo chłodzony w lodówce, a woda gazowana nadaje dodatkową rześkość.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1327
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4168
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1161
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1327
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4168
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1161
Składniki
Ziemniaki upiecz lub ugotuj w mundurkach, następnie ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo, obierz i także pokrój w drobną kostkę. Obierz ogórki, umyj rzodkiewki i pokrój warzywa w kostkę. Drobno posiekaj koperek i szczypiorem wraz z dymką. Umieść wszystkie składniki w misce, dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę do schłodzenia.
Przed podaniem rozłóż porcje warzyw do talerzy lub misek i zalej mieszanką kefiru, wody gazowanej i soku z cytryny. Dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Udekoruj świeżą zieleniną. Podawaj samodzielnie lub z kromką świeżego pieczywa.