Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego w upalny dzień niż duża miska orzeźwiającego i sycącego chłodnika z ogórka. Aby wzmocnić smak i pożywność dania dorzuć kilka rzodkiewek, gotowanych ziemniaków i jajek oraz koniecznie hojną porcję świeżo posiekanego koperku. Chłodnik najlepiej smakuje długo chłodzony w lodówce, a woda gazowana nadaje dodatkową rześkość.
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 136
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 638
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 143
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 136
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 638
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 143
Składniki
Ziemniaki upiecz lub ugotuj w mundurkach, następnie ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo, obierz i także pokrój w drobną kostkę. Obierz ogórki, umyj rzodkiewki i pokrój warzywa w kostkę. Drobno posiekaj koperek i szczypiorem wraz z dymką. Umieść wszystkie składniki w misce, dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na godzinę do schłodzenia.
Przed podaniem rozłóż porcje warzyw do talerzy lub misek i zalej mieszanką kefiru, wody gazowanej i soku z cytryny. Dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Udekoruj świeżą zieleniną. Podawaj samodzielnie lub z kromką świeżego pieczywa.