Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik to idealny posiłek na upały. Połączenie jogurtu i ogórków znakomicie nawadnia i orzeźwia w gorący dzień. Chłodnik możesz wzbogacić o pokrojone w plasterki rzodkiewki lub ugotowane na twardo jajka. Pamiętaj, aby chłodnik przed podaniem porządnie schłodzić w lodówce.
Pomidory to kwintesencja lata. Nie może ich zatem zabraknąć na stole. Warzywo...
Odsłon: 3374
Upiekłam dzisiaj smaczne i proste w przygotowaniu ciasto śliwkowe, ciasto na...
Odsłon: 303
Polędwiczki z kurczaka, pieczarki, makaron w kremowym sosie śmietanowym. Prz...
Odsłon: 632
Podwójna porcja chleba na dwie foremki. Przygotowujemy go, kiedy mamy gości l...
Odsłon: 351
Pomidory to kwintesencja lata. Nie może ich zatem zabraknąć na stole. Warzywo...
Odsłon: 3374
Upiekłam dzisiaj smaczne i proste w przygotowaniu ciasto śliwkowe, ciasto na...
Odsłon: 303
Polędwiczki z kurczaka, pieczarki, makaron w kremowym sosie śmietanowym. Prz...
Odsłon: 632
Podwójna porcja chleba na dwie foremki. Przygotowujemy go, kiedy mamy gości l...
Odsłon: 351
Składniki
Ogórki dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz.
Odetnij końcówki i zetrzyj na tarce od dużych oczkach. Przełóż do większej miski, dodaj sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Odstaw na kilka minut.
Do ogórków wlej jogurt i dokładnie wymieszaj.
Chłodnik podawaj posypany koperkiem.