Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik to idealny posiłek na upały. Połączenie jogurtu i ogórków znakomicie nawadnia i orzeźwia w gorący dzień. Chłodnik możesz wzbogacić o pokrojone w plasterki rzodkiewki lub ugotowane na twardo jajka. Pamiętaj, aby chłodnik przed podaniem porządnie schłodzić w lodówce.
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 81
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 98
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40754
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 81
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 98
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40754
Składniki
Ogórki dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz.
Odetnij końcówki i zetrzyj na tarce od dużych oczkach. Przełóż do większej miski, dodaj sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Odstaw na kilka minut.
Do ogórków wlej jogurt i dokładnie wymieszaj.
Chłodnik podawaj posypany koperkiem.